Sådan bliver du Millionær

Sådan bliver du millionær

”Bliv millionær en dag, så du kan købe lige hvad du ønsker.” Står dette også på din bucket-list? Formentlig går langt de fleste af os med en lille drøm om en dag at blive millionær. Men selv sagt, er det ikke noget man bare lige kan knipse med fingrene og få til at ske.

Dog er det omvendt heller ikke en umulighed at blive millionær, det handler i bund og grund om at væbne sig med tålmodighed samt en blanding af lige dele mod og fornuft.

I de næste afsnit giver vi dig brugbare tips med på vejen og fremhæver gode eksempler på beundringsværdige, danske millionærer.

Hvordan defineres en millionær?

I ordets bogstaveligste forstand, betyder det at være millionær, at man ejer min. en million kroner. Men den reelle definition er noget mere stram. Din pension, bolig eller bil tæller ikke med i din formue.

Som millionær skal man have en million kroner stående på sin bankkonto, som man frit kan benytte til fornøjelser, hvis man ønsker det. Det kræver altså en vis økonomisk frihed og råderum, at kunne kalde sig millionær.

Start din opsparing hurtigst muligt

Ligesom med alt andet, så kommer en million sjældent snigende af sig selv. Det kræver hårdt arbejde og ikke mindst en evne og vilje til også at spare op.

Ifølge investeringsfonden June så kræver det blot, at man sætter 675 kr. af til opsparing hver måned. Regnet ud fra et gennemsnitlugt afkast på 5% vil man på den måde kunne kalde sig millionær som 60-årig, det kræver dog, at man har startet sin opsparing som 20-årig.

Fortvivl dog ikke, hvis du ikke nåede at starte din millionær-opsparing som ung. Selv hvis du starter, når du er 50, kan du stadig nå at kalde dig millionær som 60-årig. Det kræver dog, at du har mulighed for at lægge 6478 kr. til side hver måned i 10 år.

Står der dog ”Bliv millionær på 1 år.” på dit bucket-liste, så skal der selvfølgelig noget mere til end en fornuftig opsparing

Sådan får du din formue til at vokse

bliver du millionærHører du til den lidt mere risikovillige type, så kan der være store gevinster at hente på aktier og investeringer i det hele taget.

Start med fordel dit opsparings-eventyr hos en etableret investeringsfond, de kan hjælpe dig med at foretage relativt sikre og velovervejede investeringer. Får du smag for den verden, kan du senere selv begynde at investere i forskellige former for aktier. Har du held med det, kan det lykkedes dig at blive millionær på 1 år – så kan du måske på samme tid krydse ”Bliv millionær på aktier.” af på din bucket-list på samme tid. Det handler selvfølgelig om ens ambitioner.

Flere satser også på valutaspekulation, i henhold til at øge formuen. Mens andre går mere alternative vejr og satser på kunst, ure eller antikvitetsinvesteringer.

I den lidt mere useriøse boldgade, findes der også mennesker, der systematisk sætter penge af hver måned til at spille lotto eller odds, i håbet om en dag at blive Lotto millionær.

Vores bedste anbefaling til at komme igang med at tjene mange penge, er faktisk ved at tage et kig på nogle af de meget lukrative indtjeningsmetoder, som vi har listet her på Moneymarket.dk. Med disse måder at tjene penge online, kan du hurtigt få skabt dig en ekstra indtægt, som kan hjælpe dig mod drømmen om at blive millionær.

Kendte, danske millionærer

Rigtig mange af de millionærer der findes, der er kommet til penge, har gjort det via en god idé til et produkt, service eller lignende. Eller er alternativt født ind i en rig familie. Selv sagt er det lettere at spare sin første million op, hvis man har en høj indtægt.

Her i Danmark anslås det, at ca. 240.000 borgere kan kalde sig millionærer. – og det er endda regnet ud fra den amerikanske definition af en millionær, en såkaldt dollar-millionær, hvilket svarer til, at man har i omegnen af 6,8 millioner stående på bankkontoen.

Det placerer Danmark på en samlet 17. plads over de lande i verden, der huser flest (dollar) millionærer. På 1. pladsen troner USA, ikke overraskende.

De sidste mange år har familien Kirk Kristiansen rangeret som Danmarks rigeste familie med en formue på intet mindre end 155 mia. Kr. Deres rigdom kommer fra familievirksomheden LEGO, et anerkendt legetøj mærke og globalt brand, der sælges over størstedelen af verden.

På anden pladsen finder man familien Holch Povlsen, der står bag tøjgiganten Bestseller. Anders Holch Povlsen står i spidsen for koncernens succes og leverede i sidste regnskabsår en omsætning på hele 22 mia. kroner. Familiens samlede formue anslås til at være knap 50 mia. kr.

På en tredjeplads placerer familien Louis Hansen sig. De står bag medico-virksomheden Coloplast, der b.la. producerer plastre, katetre og stomiposer. Deres formue vurderes at nærme sig 40 mia. kroner.

Der bor og eksisterer således efterhånden rigtig mange både milliardærer og millionærer i Danmark, hvor af de rigeste forgrener sig i generationer af familiedrevne virksomheder.

Flere veje til den første million

millionærDer findes altså ikke én ensidig vej til millionen. Men med en god portion fornuft, held, og vilje til at arbejde hårdt, kan det lykkedes for stort set alle at kalde sig millonær på et eller andet tidspunkt i livet. Det at blive rig kræver ofte hårdt arbejde, og er ikke bare noget der kommer af sig selv.

Er du ikke i besiddelse af et rigt stamtræ eller har en lys idé til et stort millionforetagende, så start i de små med en opsparing og et fornuftigt forhold til din økonomi.

Scroll to Top