Tag en uddannelse på nettet

Tag en videregående uddannelse på nettet og bestem selv dit uddannelsesforløb

Vi nærmer os snart tiden for ansøgninger til de videregående uddannelser og der er sikkert mange, der lige nu går og overvejer, hvilken rute de skal tage og hvad, de skal søge ind på. 

Mulighederne er nemlig mange og hvis du er én af dem, der gerne vil læse videre, så går du måske også og tænker over, hvordan du kan få hverdagen til at hænge sammen med et studie – især hvis du måske allerede har et arbejde, som du gerne vil beholde. 

Eller det kan være, at du allerede arbejder hjemmefra og gerne vil udbygge det med en uddannelse, som du også kan tage derhjemme. Det er nemlig også populært at arbejde hjemmefra eller endda have sit arbejde på nettet og især på de sociale medier som for eksempel TikTok, Youtube eller Instagram. 

Det kan derfor være værd at overveje at tage en uddannelse på nettet. Dem er der nemlig mange af og fordelene er ligeledes mange. Og det er netop dét denne artikel skal handle om, så hvis du er nysgerrig på mulighederne for at tage en uddannelse helt eller delvist på nettet, så skal du læse med her og forhåbentligt blive inspireret.

Herre over egen tid

Mange af os bruger en stor mængde tid på nettet af forskellige årsager; nogle bruger det til at arbejde, spille spil, lære nye ting i forhold til for eksempel spil som skak eller poker, eller til at streame alle yndlingsserierne eller måske bare til at surfe rundt. 

Mange ting og opgaver er derfor blevet digitale og det gælder også mange videregående uddannelser, som nu kan tages på nettet hjemme fra din behagelige sofa – eller bogstaveligt talt hvor som helst i verden så længe der er en god internetforbindelse.

Der er mange fordele ved at tage en uddannelse på nettet herunder, at du får mulighed for selv at være herre over din tid. Du kan tilrettelægge din dag alt efter, hvornår du er mest produktiv eller i forhold til dit arbejdsskema, døgnrytme, etc. Du forvalter selv din tid. 

Det kræver dog til gengæld, at du er i stand til dette og til at læse det, der skal læses, og lave de opgaver, der skal laves, selvom der ikke er nogen, der kigger dig over skulderen. Men hvis du kan det, så er der meget godt at hente ved at tage en uddannelse på nettet. 

Du får selvfølgelig stadig vejledning og kan række ud til dine undervisere, hvis du har brug for det, men på for eksempel læreruddannelsen, så står du i høj grad selv for at tilrettelægge dit studie.

 

Hele eller delvise digitale uddannelsesplaner

Alt det kræver for at tage en digital uddannelse er en god internetforbindelse

Hvis et fjernstudie lyder godt, så skal du bare i gang med at kigge på mulighederne. De er nemlig vidtrækkende og der er forskellige muligheder for at sammensætte dit uddannelsesforløb. Du kan enten tage uddannelsen helt digitalt, hvilket betyder, at du som udgangspunkt udelukkende læser på nettet, eller du kan tage en delvis digital uddannelse, som ofte kræver sporadisk fremmøde.

Af de helt digitale uddannelser kan nævnes læreruddannelsen ved UC Syd i Haderslev. Den kan også tages som delvis digital, hvor der er fremmøde en gang i mellem. De digitale læreruddannelser kræver, at du kommer til en online optagelsessamtale for at afklare, om det er noget for dig at studere online.

Andre uddannelser, der kan tages digitalt, er blandt andre socialrådgiver, som oftest arbejder med børn og unge eller flygtninge, pædagog, ergo- eller fysioterapeut, og bioanalytiker, hvor du kommer til at arbejde med analyser af blod- og vævsprøver på et hospitalslaboratorium, eller sygeplejerske. 

Ved alle disse uddannelser inklusive læreruddannelsen er der en eller flere praktikperioder, hvor der selvfølgelig er obligatorisk fremmøde. Det skal man have in mente, når man overvejer at læse en given uddannelse.

Gå din egen vej

Der er altså en hel del muligheder, hvis du ønsker at tage en videregående uddannelse på nettet. Alle disse uddannelser er fuldtidsstudier og giver dermed adgang til SU. Herudover er det også muligt at tage enkeltfag på HF på nettet, VUC-fag og andre fagpakker, der kan bruges til at give adgang til de videregående uddannelser.

Nu har du forhåbentligt fået blod på tanden og en masse inspiration til din videre uddannelsesvej og husk, at der altid er hjælp at hente hos studievejlederne på de pågældende uddannelsessteder, hvis du har spørgsmål.

Skriv en kommentar

Scroll to Top