Tjen penge som en Korrekturlæser

korrekturlæsning

Tager du dig selv i at opdage stavefejl når du chatter med venner via tekst, eller når du bladrer gennem opslag på sociale medier? Går grammatiske fejl dig på nerverne, eller føler du dig ofte fristet til at rette folks tale, når de bruger ordene forkert, eller ignorerer du deres talefejl? Hvis du svarede ja til disse spørgsmål og søger efter en måde du kan tjene penge på nettet, enten som en primær indtægtskilde, eller som en sekundær?

Korrekturlæsning er en fantastisk måde at tjene penge online, hvis du vil have noget der er lettere at komme i gang med. Ikke alle kan starte en blog de tjener penge på hurtigt, og kan være overvældende at lære om kryptovaluta og hvad Bitcoin er. Men bare rolig, der er håb for dig, hvis du har talent inden for sprog!

Online korrekturlæsere arbejder som freelancere, og læser et bredt omfang af typer af dokumenter for fejl. Du kan vælge at specialisere dig i ét bestemt område der har din interesse, såsom akademiske papirer, fiction eller teknisk skrift, eller vælge alle områder, og tage imod en masse forskellige typer af arbejde. Talentfulde korrekturlæsere er meget efterspurgte online, men for at tjene ekstra penge som en korrekturlæser, er du nødt til at kende til et par tips og noget generel information omkring karrieren. 

Læs videre for at få de fakta du skal bruge, for at komme i gang og få succes:

Inden du kommer igang med at tjene penge som korrekturlæser, så kunne du overveje at supplere din indtægt med betalte undersøgelser. Du kan tjene penge på at udfylde et par spørgsmål hos et analyse institut, det er gratis og du kan komme igang hurtigt:

Kom igang med at tjene penge for din mening hos YouGov. Dette er den bedste danske portal for betalte undersøgelser!

5/5

Uddannelsesmæssig baggrund og færdigheder

Freelance korrekturlæsere kan have vidt forskellige baggrunde. Den vigtigste ting er, at du er godt bekendt reglerne for ordentlig grammatik og stavning, har et godt ordforråd og er detaljeorienteret, og i stand til at opdage fejl. Det kan gavne dig at have en uddannelse inden for kommunikation, skrivning, journalistik eller engelsk, specielt når du lige er startet, og forsøger at opbygge et klientel med intet andet end dit CV til at vise dig selv som værende en professionel.

Fordele ved at være en online korrekturlæser

En af de største fordele ved at være en online korrekturlæser, er evnen til at kræve en højere timeløn, end du kan med mange andre jobs i hjemmet som udføres over internettet. Korrekturlæsere er professionelle, så deres færdigheder er vurderet højt. Folk har brug for en korrekturlæsers tjenester for at sikre sig, at de kommunikerer effektivt og klart, og de fleste er villige til at betale mange penge, givet at det færdige produkt er rent og frit for fejl.

Hvis du er god til ord, kan korrekturlæsning også være en fornøjelig karriere. At være en online korrekturlæser, vil gøre dig i stand til at være din egen chef, og givet at du leverer til den aftalte tid, vil du have friheden til at lave din egen arbejdsplan, og arbejde når du har lyst. Der er dog også ulemper ved at arbejde som korrekturlæser, eller mere generelt det at arbejde selvstændigt hjemmefra. Læs mere om disse her.

At finde og gennemføre arbejde

En af de største barrierer ved at ind i korrekturlæsningens online verden, og begynde at tjene penge online, er at finde klienter at arbejde for. En god måde at komme i gang på, er at finde et bureau eller en hjemmeside der tilbyder korrekturlæsningstjenester, og blive en entreprenør der tilbyder tjenester igennem dem. Bureauet vil udføre det hårde arbejde med at finde klienterne, mens du opbygger en portefølje og får erfaring fra at gennemføre det arbejde, de giver dig.

Du bør helt sikkert læse vores vejledning om at tjene penge på Fiverr. Fiverr er en hjemmeside hvor du kan finde arbejde som oversætter eller korrekturlæser, og dette er et godt sted at finde klienter.

Efter at du er blevet korrekturlæser, kan du starte din branche ved at oprette en hjemmeside for at finde klienter, eller ved at byde på projekter på freelance-sider som Upwork.

At give en god service til tiden, er nøglen til succes; da tilfredse klienter har det med at henvise andre til dig, hvilket hjælper dig med at gore din online korrekturlæserforretning store, med tiden. At holde styr på tiden er yderst vigtigt. Du er nødt til at planlægge din tid godt og forblive organiseret, for at sikre at du gennemfører opgaver til tiden, og efterlader dig selv nok tid til at arbejde grundigt, for at være sikker på at du ikke overseer stavefejl og grammatiske fejl.

Det kan være en god idé at læse vores vejledning, med tips til hvordan du arbejder hjemmefra.

korrekturlæser

Priser for korrekturlæsning

De fleste korrekturlæsere kræver betaling for hvor mange sider der er, for at gore prisfastsættelsen fair, nem og gennemsigtig. Den gennemsnitlige pris pr. Side, for online korrekturlæsere, er omkring $3,5.

Mange korrekturlæsere kan læse og rette op til 50 sider i timen, hvilket giver dem en timeløn på omkring $175. På meget tekniske eller videnskabelige områder, vil du måske være i stand til at kræve mere pr. side; dog kan det at læse disse typer af dokumenter tage lidt længere tid, så din timeløn forbliver nok den samme.

Når du får mere erfaring, vil du nok godt kunne øge din pris pr. side. Du kan også opkræve gebyr for hasteordrer. En anden made at øge din indtjeningskapacitet på, er ved at tilbyde add-ons. For eksempel kunne du uploade webindhold til hjemmesider, for dine klienter, for yderligere betaling eller betale ekstra for at samle sider med citater eller sider med bibliografier.

Husk på at hvis du tilbyder dine tjenester gennem et bureau eller tredjepartshjemmeside, vil du højest sandsynligt skulle betale et eller andet gebyr eller procent til dem. Det at være korrekturlæser er altså ikke noget du nødvendigvis bliver rig af. Du skal tage fat i nogle andre metoder, hvis du ønsker at blive rig.

Tips for succes som en online korrekturlæser

De følgende tips kan hjælpe dit med at forbedre dine chancer for succes, med at arbejde for dig selv som en online korrekturlæser:

1. Hold kommunikationslinjerne åbne

Du vil nok, på et eller andet tidspunkt, støde på et problem der holder dig fra at levere dit arbejde til tiden, eller finde ud af at du er usikker på en opgave. Når disse problemer viser sig, er det vigtigt at diskutere det med din klient, hurtigst muligt. De fleste folk vil være forståelige hvis du bliver nødt til at udskyde leveringen af dit arbejde, eller vil være villige til at besvare spørgsmål du har, for at sikre at de får de bedste resultater.

2. Vær realistisk omkring tiden

korrekturlæsningNår du driver forretning alene, som en korrekturlæser, kan det være let at tage imod mere arbejde end du kan gennemføre. Det er vigtigt at tænke praktisk og ikke blive blindet af tanken om, at tjene flere penge. Lav en arbejdsplan og tag kun imod den mængde arbejde, som du kan få plads til i din arbejdsplan. Sørg for at have tid til sjov, afslapning og familie for at undgå at blive udbrændt. er usikker på en opgave. Når disse problemer viser sig, er det vigtigt at diskutere det med din klient, hurtigst muligt. De fleste folk vil være forståelige hvis du bliver nødt til at udskyde leveringen af dit arbejde, eller vil være villige til at besvare spørgsmål du har, for at sikre at de får de bedste resultater.

3. Tag et kursus

Før du begynder at arbejde som en online korrekturlæser, er det en god idé at gennemføre et begynderkursus i korrekturlæsning. Dette vil genopfriske din hukommelse for regler, du måske har glemt, og hjælpe dig med at opnå succes.

4. Investér de rette værktøjer og teknologi

At bruge en tabletcomputer med en korrekturlæsnings-app, som iAnnotate kan gøre dig i stand til at arbejde hurtigere, end med en almindelig computer. Det vil sikkert også være en god idé at investere i en form for lille regnskabssoftware, for at holde styr på din indkomst, sende regninger til klienter og holde øje med udgifter.

Scroll to Top