Tjen penge som Skribent

Tjen penge som skribent

Har du flair for at skrive? Hvis du har talent for at skrive, kan du oversætte dine færdigheder til penge ved at arbejde som en tekstforfatter, en person, der producerer indhold til virksomheder og private kunder, om en bred vifte af emner.

At forfatte tekster som en freelancer, kan tillade dig at arbejde hjemmefra og leve godt af det, enten med fuldtids- eller deltidsarbejde, men for at få succes er du nødt til at:

Hvis du er interesseret i at blive en tekstforfatter, kan du tage en online lektion i tekstforfatning. Lektionerne dækker gode skrivefærdigheder og lærer dig metoder til at skabe indhold. Du ønsker også at sammensætte en portefølje af prøver, som du kan vise til potentielle klienter, for at give dem en fornemmelse af kvaliteten af dit arbejde og din stil.

I tilfælde af at du ikke har nogen erfaring som tekstforfatter, er det en god idé at producere noget indhold, som du kan bruge som en portefølje til at komme i gang. Prøv at skrive nogle beskrivelser til produkter, et par artikler og nogle blogindlæg. Læs omhyggeligt korrektur på dem og gør dit bedste for at sikre at kopien er ren og korrekt. Når du har sat en lille portefølje sammen, er du klar til at begynde at lede efter arbejde og tjene penge. Denne guide vil fortælle dig hvordan og vil give dig tips til succes.

Før du går igang med at tjene penge ved at skrive, så overvej at tilmelde dig YouGov.dk, som giver dig muligheden for at tjene penge ved at besvare spørgeundersøgelser. Du vil ofte skulle skrive beskrivende tekster omkring din mening og holdninger, og det kan derfor være en god måde at tjene penge med dine skrive færdigheder.

At finde arbejde som tekstforfatter

Der er to måder som tekstforfattere typisk får arbejde på:

  1. Ved at arbejde i en række forskellige områder og acceptere enhver form for arbejde, der bliver tilgængelig
  2. Ved at specialisere sig inden for et bestemt område og opsøge klienter, der arbejder i denne niche

Mange tekstforfattere begynder at tjene penge online på den første måde, fordi den tillader dem at få erfaring og opbygge en portefølje. Idet dit klientel vokser, vil du sandsynligvis have mulighed for at forfine dit fokus og koncentrere dig om visse områder, der er af interesse for dig.

Specialisering kan være meget gavnligt, da det gør det muligt at markedsføre dig selv som en ekspert til virksomheder eller organisationer, inden for dette område. Dette kan hjælpe dig med at få din fod inden for døren for meget godt betalende job. Konkurrencen om job kan være høj, og forfattere, der fokus på en bestemt niche, kan ofte få mere arbejde end generalister.

Der er mange nicher, som du kan vælge at specialisere dig i, såsom:

Så hvordan vælger du en niche? Start med at overveje din egen uddannelse og erfaring. Hvis du arbejdede i en industri før, har du allerede nogle erfaringer, som du kan trække på når det bliver tid til at forfatte tekster. Du kan også overveje dine egne interesser. Hvis du arbejdede i den finansielle sektor, men absolut hadede det, kan en anden niche som rejser eller sundhedspleje appellere til dig.

Når du har valgt en niche, kan du prøve at skrive nogle prøveartikler. Du kan endda monetisere dem, ved at lægge dem på en side, som Hubpages. Så vil du have nogle links du kan vise til potentielle klienter.

Hvad tekstforfattere tjener

Når du etablerer din gebyrstruktur for tekstforfatning, ønsker du at sikre, at dine priser er konkurrencedygtige, så du kan være blandt de lavere bud på projekter. På samme tid skal du sørge for at du tjener en rimelig timeløn.

Hvis ikke du er sikker på hvad du skal kræve i betaling, kan du søge efter arbejde på en hjemmeside, der tillader dig at byde på projekter, som Upwork og Fiverr. Dette er gavnligt, fordi du kan se hvad det gennemsnitlige bud er når du indsender dit eget.

Når du gennemfører arbejde og tjener penge, så sørg for at spørge tilfredse kunder for udtalelser. Overvej at give incitamenter eller rabatter til klienter, der anbefaler dig til andre folk.

Tekstforfatning kan omfatte mange typer af skrivearbejde. Du kan komme til at skrive produktbeskrivelser, sider til en hjemmeside, e-bøger, rapporter eller andre typer af indhold. Nogle projekter vil kræve at du fastsætter et gebyr inden du begynder, enten for hele projektet, hver side eller hvert ord. Med andre projekter, kan du muligvis være i stand til at fastsætte din egen timeløn. Det kan være vanskeligt at holde øje med tiden brugt på at skrive, men timepriser kan typisk give dig en højere indkomst, hvis du fastsætter dem på det rette niveau.

Her er et kig på hvad du skal opkræve pr. time, for at tjene forskellige årlige lønninger, ved kun at arbejde 8 timer om dagen, 5 dage om ugen:

At fastsætte dine gebyrer

Tjen penge som skribent

Så præcis hvor meget skal du opkræve? Svaret vil afhænge af din erfaring og hvad du har brug for, for at få succes. Du skal nøje overveje, hvor mange penge du har brug for at indbringe, ved at arbejde fuldtid eller deltid og tage det der fra.

Hvad der er vigtigst er at du kan fastsætte gebyrer og holde dig til dem. Bliv ikke fristet til dramatisk at reducere din løn pr. ord, pr. side eller pr. time, bare for at få noget arbejde. Du vil ende med ikke at tjene mange penge, og du kan være nødt til at takke nej til bedre betalt arbejde, der kommer, fordi du vil sidde fast i arbejde for færre penge end du fortjener, for en anden klient. At sige nej til en klient, der ønsker et røverkøb kan være hårdt, men det er til din fordel i sidste ende.

Det betyder ikke at du ikke kan forhandle. Hvis du godt kunne tænke dig at tjene 250 kr. pr. time, så start med at bede om 330 kr. Derefter kan du altid tilbyde 250 kr., for at se om du kan få den pris du ønsker.

Tips til at tjene penge som en tekstforfatter

Det kan tage tid at opbygge en rentabel forretning som freelance tekstforfatter, men ved at følge disse tips, kan det hjælpe dig med at forbedre dine chancer for at tjene en god indtægt:

1. Lov kun noget som kan lade sig gøre

Når du accepterer arbejde fra klienter, så vær realistisk omkring hvor meget skrivearbejde, du kan udføre inden for en bestemt periode. Det er altid bedst at love mindre og præstere mere. Hvis du mener, at et projekt vil tage dig 5 dage, er det bedre at fortælle klienten, at det vil tage 1 uge og derefter overskride deres forventninger ved at levere tidligt. At færdiggøre projekter sent, er en af de værste ting, en tekstforfatter kan gøre, da projekter ofte er tidsfølsomme.

2. Vær sikker på din værdi

Hvis du ikke mener, at dit arbejde har en værdi på 330 kr. pr. time, så vil ingen betale dig denne sats. Du skal være sikker nok til at lade potentielle klienter vide, hvad prisen er og at være fast om det. Hvis dit skrivearbejde er godt, vil du blive overrasket over hvor meget folk vil være villige til at betale for det, hvis du beder om den pris, du føler er fair. Dette bliver mere og mere sandt som du får erfaring og opbygger en imponerende portefølje.

3. Brug din tid fornuftigt

At tjene penge hjemmefra som en tekstforfatter, giver dig en masse frynsegoder, men det kan også betyde at du har masser af distraktioner omkring dig, som kan resultere i at du taber fokus på dit arbejde. Sørg for at du har et udpeget arbejdsområde, hvor du kan minimere distraktioner så meget som muligt.

Oprette en tidsplan for dig selv hver dag. Denne tidsplan kan være hvad du ønsker. Det kan være at du gerne vil arbejde 8 timer i træk, med kun én pause for frokost, eller du vil måske gerne have en tidsplan, hvor du arbejder 4 timer om morgenen og 4 timer om aftenen med en lang pause i mellem. Det vigtigste er at du finder en tidsplan, der fungerer for dig og derefter følge den på den måde, som du ville med en tidsplan på et kontor.

Du skal også holde styr på opgaver og planlægge din tid i overensstemmelse hermed. Lav hver dag en liste over hvad du skal gennemføre. Hvordan du gennemfører arbejde er op til dig. Nogle forfattere foretrækker at arbejde på én ting ad gangen. Andre deler deres arbejde op i små bidder, for at gennemføre lidt hver dag. Du kan være nødt til at eksperimentere lidt med det, for at finde ud af hvad der passer til dig.

4. Øvelse, øvelse, øvelse

At skrive er en færdighed, og du kan ikke blive bedre til det, uden at øve dig. Hvis du går igennem perioder hvor der ikke er så meget arbejde, så finpuds dine færdigheder ved at skrive artikler, som du kan slå op på en indtægtsgivende delingsside, som hub pages, eller sælg på en side som Constant Content. Du kan også starte din egen blog for at øve dig i at skrive i din fritid, om emner relateret til din niche eller andre interesser. Jo mere at du skriver, jo hurtigere vil du blive og jo bedre bliver kvaliteten af dit arbejde.

5. Tænk altid fremad

Tjen penge som skribentTørkeperioder kan være økonomisk ødelæggende for tekstforfattere, hvilket er hvorfor det er vigtigt, altid at være på udkig efter dit næste store projekt. Afsæt lidt tid hver dag til at søge efter arbejde. Indsend bud på freelance-hjemmesider, send e-mails til potentielle kunder eller arbejd på din hjemmeside eller blog hvor du promoverer dine tjenester. Hvis du afsætter noget af din arbejdsdag til at søge efter mere arbejde, vil du kunne reducere din risiko for at færdiggøre et projekt og ikke at have noget at arbejde på bagefter.

Du skal heller ikke være bange for at tage imod små arbejdsopgaver, for at udfylde huller. Ofte bliver små arbejdsopgaver, til store.

Sidste ord med på vejen

At være en tekstforfatter er en god måde at tjene penge på, på internettet. Vi har samlet nogle links, som kan være nyttige for dig, hvis du har planer om at starte som tekstforfatter, eller bare vil prøve nogle andre lignende indtjeningsmuligheder.

Scroll to Top