Tjen penge på Facebook

Facebook har i dag over 1 milliard aktive brugere og er en af de aller største websites i verden. Daer findes over 50 millioner pages/sites på det sociale medie,og disse forskellige sider er der kæmpe indtjenings potentiale i. Der er ingen tvivl om at Facebook er en side som er beregnet som socialt medie,men der er også et økonomisk aspekt i siden.

Læs denne guide, og få en idé om hvad der præcis skal til for at tjene penge, på det store sociale medie.

Tjen penge på Facebook

Tjen penge på Facebook – Sådan gør du!

Måden at tjene penge på Facebook er kendt af mange, og kan skaffe en fin mængde penge. Målet er at skaffe så mange folk som muligt til at like din side, og få disse til at klikke på de annoncer og reklamer som du ligger ud. Man kan vælge at annoncere for en bestemt virksomhed, men også flere forskellige, og det er denne måde pengene kommer ind på ens konto.

Guiden vil gå igennem disse trin:

Det er relativt simpelt at komme i gang med at tjene penge på Facebook og kan gøres fuldkommen omkostningsfrit. En af de rigtig store fordele ved at komme igang med at tjene penge på Facebook er, at du kan tjene penge hjemmefra.

Vi vil nedenunder give et eksempel på hvordan og hvorledes man kan tjene penge på Facebook. For at få en ide om hvordan dette gøres, vil vi kort forklare hvilke aktører der indgår i denne simple fremgangsmåde.

 • Facebook – For at kunne benytte sig af en side er det selvfølgelig nødvendigt at bruge Facebook
 • Dig – Det er din opgave at skabe en gruppe/page som kan skaffe følgere
 • Affiliate netværk – Denne aktør kan skaffe dig annoncer og er egentlig den som betaler dig
 • Facebook bruger – Denne person følger din side, og tjekker det indhold du har

Oprettelse af Facebookpage

Første trin i processen, for at kunne tjene penge online, er naturligvis oprettelsen af en Facebook page. Dette gøres igennem ens egen Facebook bruger og tager under 5 minutter at oprette. Navnet er altid muligt at skifte, men det er alligevel godt at gøre sig en grundig overvejelse over hvad siden skal hedde, da det jo ofte siger meget om gruppen.

Opret Facebookside her

Når siden er oppe og køre skal der ligges noget indhold ind på den. Dette er for det første et profilbillede, som helst skal være fangende og samtidig sige noget om gruppen, dernæst et coverbillede som også gerne må have noget med siden at gøre. Når dette er gjort er det tid til at skrive en kort introduktion omkring hvad siden handler om. Dette er dog ikke det vigtigste, da dette ofte ikke bliver kigget så meget på.

En god ting at gøre før man inviterer folk til siden, er at fylde den med noget indhold. En række muligheder er at ligge billeder , videoer, links til artikler og lignende ud på siden, da dette giver Facebookbrugerne en grund til at like siden.

Skaf likes

tjen penge på facebookEfter at disse trin er gjort, er det tid til at skaffe likes til siden. De første 100 likes kan let skaffes ved at invitere sine venner til siden, og samtidig få dem til at invitere deres venner. Når man skal skaffe penge via Facebook er det altafgørende hvor mange der synes godt om siden. Jo flere følgere siden har, jo flere vil se de reklamer og annoncer som du ligger ud, og dette er det essentielle for at tjene penge.

 • Skriv kommentarer og lav opslag på sider som minder om din egen. Dette skaber kendskab til din side, og kan skaffe mange likes
 • Lav små konkurrencer, hvor det kræver likes af siden for at kunne deltage
 • Skriv kommentarer og lav opslag på andre sociale medier, som f.eks. TwitterInstagrameller Google+.
 • Gør din side værd at besøge. Sørg for underholdning på din side, eller fakta om forskellige ting.

Så snart du har modtaget en del følgere, er det egentlig bare op til dig selv, at gøre dem interesseret i det indhold du poster. Hvis sidens ‘tema’ er underholdning, vil det være smart at lægge såkaldte vine-videoer ind på siden, billeder med sjovt indhold, eller links til Youtube videoer. Forsøg at få dine følgere til at like dit indhold, da dette betyder at andre også ser det der sker på siden.

Der er ikke en præcis formel for hvornår og hvor ofte man skal ligge annoncer ind på sin side, men som udgangspunkt er det vigtigt ikke at benytte sig alt for meget af det. Det er godt nok det der tjenes penge på, men man mister hurtigt følgere og deres interesse, hvis siden hele tiden indeholder links til reklamer og andre annoncer.

Skaf annoncer til siden

tjen penge på facebookFor at kunne tjene penge på sin Facebook gruppe, skal man benytte sig af annoncer. Disse kan skaffes på flere forskellige måder, men det anbefales kraftigt blot at tilmelde sig et affiliate netværk. Et affiliate netværk er et online marketings bureau, der giver virksomheder mulighed for at markedsføre deres website/butik via. affiliate partnere (dig). 

Netværket har en lang række annoncer samlet fra forskellige virksomheder som man som affiliate partner kan benytte sig af.

Det anbefales at tilmelde sig 1-5 affiliate netværker så man har en lang vifte af annoncer at vælge mellem. Medlemskabet er gratis og rigtig nemt at oprette.

Eksempler på netværk er:

Hvis du vil vide mere om affiliate marketing, kan du læse vores guide lige her: Affiliate marketing.

Indsættelse af annonce

Du kan læse trin for trin guiden nedenfor, eller se filmen.

Det tager blot 4-5 minutter at sætte sin annonce ind på sin Facebook gruppe, og gøres på denne måde:

 1. Log ind på dit tilmeldte affiliate netværk. (Dette eksempel er www.euroads.dk).
 2. Så snart du er logget ind vil du se anbefalede og nyeste kampagner. Klik i kategorien i øverste kolonne der hedder “kampagner”.
 3. Under navigation, og hvor du har mulighed for at søge, klik da i afkrydsningsboksen “Facebook tilladt” og klik “SØG”.
 4. Du vil nu få en lang række annonce muligheder op. Klik her på den annonce du ønsker.
 5. Klik nu ind på Facebook igen. Søg i søgefeltet “iframe”.
 6. Vælg en af applikationerne og installer. Du vil nu få muligheden for at ligge en såkaldt HTML kode ind på en del af din side.
 7. Gå nu tilbage til Euroads og find annoncen frem. Klik her på bannere, og vælg den bannerstørrelse du vil have.
 8. Under “Komplet bannerkode” skal du kopiere teksten, som starter med
 9. Gå ind på Facebook siden og læg den ind under “HTML” stedet.
 10. Du vil nu kunne se en banner under siden der hedder velkommen (navn kan ændres). Dette er måden du tjener penge på.

Nu når du har en annonce inde på din side, er det egentlig bare at opfordre dine følgere til at tjekke den ud. Om du tjener penge på klik på din annonce, salg af produkter via den, eller følgernes udfyldelse af formularer på annoncen, er alt afhængig af hvilken type annonce du har valgt.  En ting er dog ens for dem alle, og det er at der er penge i dem!

Vi håber at du har nydt læsningen. I tilfælde af flere spørgsmål, skal du være velkommen til at sende os en privatbesked.

Kunne det være interessant at se på andre måder du kan tjene penge på nettet? Kig på vores andre indlæg her:

Scroll til toppen
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers?