Tjen penge som Affiliate

affiliate marketingAffilliate marketing er blevet en rigtig populær måde for virksomheder at skaffe kunder, og velsagtens en endnu mere populær måde for “almindelige folk” at tjene penge online.

Der er eksempler på folk i teenagealderen som i deres fritid på månedsbasis tjener 30.000 kr, og andre “voksne” mennesker som har tjent flere millioner gennem dette.

Grundet den stigende brug af nettet blandt befolkningen, er flere og flere virksomheder begyndt at benytte sig af affiliate marketing.

Princippet er simpelt: Hver gang du skaffer virksomheden et besøg på deres website, et salg, eller en form for tilmelding af deres ydelser bliver du belønnet med en hvis mængde penge. Det nemme ved det hele er, at direkte kontakt til virksomhederne ikke er en nødvendighed, da der er såkaldte “affiliate netværk” som har 100-vis af programmer du kan vælge mellem.

Konceptet er altså relativt simpelt og selv den dårligste computerbruger, kan tjene penge på affilliate marketing. Læs med videre, og lær at tjen penge online.

Hvad er affiliate marketing?

affiliate marketing

For at du kan tjene penge, skal du forstå hvilke aktører der er med til at skaffe dig det som du vil have, nemlig penge!

Eksempel:

Virksomhed ønsker at sælge en telefon og kontakter derfor Affiliate netværk for at skaffe folk til at markedsføre produktet. Affiliate netværk ligger annonce på forum, og fortæller at man tjener 5 kr hver gang man skaffer besøg til hjemmesiden, og 200 kr hver gang man skaffer salg af telefon. DU henter annoncen og ligger den ud på din blog, din website og din facebooksite. Forbruger besøger din blog –  ser annonce – klikker på den (5 kr) –  køber telefon (200 kr).

Typer af affiliate programmer

hvad er affiliate marketing
PPS(Pay per Sale)

Omkring 80% af affiliate marketing bygger på dette, og går ud på at virksomheden betaler brugeren et aftalt beløb,eller en hvis procentdel af salget som affiliaten skaber.

hvad er affiliate marketing
PPA (Pay per Action)

Her bliver oftest betalt for at skaffe en hvis mængde information om en potentiel køber til virksomheden. Affiliaten bliver betalt med et lidt mindre beløb end ved PPS men har nemmere ved at skaffe “kunder”.

tjene penge

Tjen penge online med affiliate marketing

Med en fin basisviden kan man nu gå i gang som affiliate. Det vigtigste her er at være motiveret og målrettet.

Affiliate marketing kan skaffe rigtig rigtig mange penge, så det betaler sig at fokusere!

Find affiliatenetværk

Som nævnt før har man mulighed for at kontakte en virksomhed direkte og søge om et affiliate program. Dette anbefales først at gøre når man er erfaren affiliate. Den smarteste løsning er at finde et affiliate netværk. Et affiliate netværk er et online marketings bureau, der giver virksomheder mulighed for at markedsføre deres website/butik via. affiliate partnere (dig). Netværket har en lang række annoncer samlet fra forskellige virksomheder som man som affiliate partner kan benytte sig af.

Det anbefales at tilmelde sig 1-5 affiliate netværker så man har en lang vifte af annoncer at vælge mellem. Medlemskabet er gratis og rigtig nemt at oprette.

Eksempler på netværk er:

Undersøg annoncer og find den rette

Når brugeren hos en af affiliate netværkerne er oprettet, vil man kunne se en række muligheder for annoncer. Tre faktorer er afgørende i beslutningen om hvilken/hvilke annoncer man skal vælge.

Har man allerede en hjemmeside, med god trafik og mange daglige besøg, vil det være optimalt at vælge en annonce som er relevant for sin egen side. At benytte sig af relevante annoncer på sin side skaber tryghed hos de besøgende, og vil også altid skabe flere klik. Har man en blog om f.eks. telefoner ville en affiliate annonce med f.eks. salg af covers eller abonnementer være god. Affiliate marketing er ikke den eneste måde du kan tjene penge hvis du allerede har en hjemmeside. Se en oversigt over 14 måder at tjene penge på et website her.

Hvis man ikke har en blog eller en website skal man ikke fortvivle. Det er i dag blevet rigtig nemt at lave hjemmesider ved hjælp gratis programmer som WordPress, Drupal og andre, og at få sin egen side op at køre, koster ikke mange penge.

Som udgangspunkt vil annoncer indenfor noget der interessere dig ofte være rigtig gode at starte med. Hvis du f.eks. opretter en blog, eller laver en hjemmeside vil det altid være nemmest og sjovest hvis den omhandler noget du selv interessere dig for. Dette vil resulterer i en bedre side og derigennem flere besøgende. Slutteligt betyder dette at du får nemmere ved at tjene penge hurtigt.

En anden vigtig faktor, som man altid skal have i mente, er indtjeningsmulighederne. Det nytter ikke noget at vælge en annonce som man med sin blog, website eller bare sine interesser kan relatere sig til, hvis ikke der er indtjeningsmuligheder. Derfor skal man kort analysere annoncen og se om der er potentiale til at tjene penge. Det kan sagtens lade sig gøre at blive rig ved at lave affiliate marketing, men det kan ligeledes lade sig gøre slet ikke at tjene nogle penge. Denne fase er vigtig, så brug tid på at tænk det igennem!

Forarbejde

Så snart at produktet eller annoncen er valgt, er det affiliatens opgave at lave en website, blog eller andet, for at kunne markedsføre produktet. Her er der en kort beskrivelse af de forskellige medier:

Websites er vel sagtens en af de mest kendte former for markedsføring af affiliate produkter, og dette er der også en god grund til. Der er nemlig rigtig mange muligheder på en hjemmeside, og det eneste der egentlig sætter grænser for hvordan man kan på sin side, er ens egne egenskaber.

En ting som ofte holder folk er at de tror, at det kræver noget nær en professorgrad i webdesign, for at kunne en lave en god side. Dette er IKKE korrekt!

Man kan idag, ved hjælp af tutorials i form af videoer og artikler, meget hurtigt lære at lave en flot hjemmeside. Det som Moneymarket anbefaler at beskæftige sig med er (hold fast) Content Management Systemet WordPress. Dette er et ganske gratis stykke software, som gør det ekstremt enkelt at lave hjemmesider. Programmet bliver brugt af flere tusinder af mennesker verden over, og betragtes som en af de bedste og nemmeste programmer, til skabelse af websites.

For at kunne benytte sig af wordpress skal man have et domæne, som er det der egentlig indeholder hele din hjemmeside, lige fra dit navn www.eksempel.dk til skriften på din side. Et sted man kan oprette et såkaldt domæne, og oprette sin egen hjemmeside, er hos Simply.com, der tilbyder registreringer af hjemmesider fra 50 kr om måneden. Denne “webhost” benytter vi os selv af, og kan anbefales!

Hvis du vil lære hvordan du laver en sådan side kan du finde mange tutorials som kan hjælpe dig med at oprette sådan en. Blot søg “wordpress tutorial” på Google eller lignende.

Selv hvis en affiliate ikke har en blog i forvejen, kan han/hun sagtens oprette en. Blogs giver en god mulighed for at skrive en masse godt materiale omkring produktkategorien, hvori annoncen man har valgt befinder sig, og tiltrækker ofte mange læsere. Man kan oprette blogs relativt billigt, og det eneste man egentlig skal betale for er et såkaldt domæne, altså en website hos et webhotel.

Vi anbefaler kraftigt at man benytter sig af programmet WordPress til at oprette en blog, og dette er selvfølgelig gratis. Et sted man kan oprette en hjemmeside, som vi netop selv benytter os af, er Simply.com, hvis billigste registrering koster under 10 kr om måneden.

Denne type affiliate foregår oftest på websites som Youtube eller Vimeo. Her kan man foretage anmeldelser af selve produktet, vise hvordan det fungerer, fortælle om sine egne erfaringer osv. På disse videor kan du desuden også tjene penge med Google Adsense.

Vil du have et fuldt indblik i hvordan man tjener penge over f.eks. Youtube, kan du tjekke Moneymarkets indlæg om: Youtube videoer.

Man har ved hjælp af Facebook mulighed for at oprette pages helt gratis, som kan hjælpe til at promovere ens produkt. Man kan eksempelvis lave en side som omhandler anmeldelser eller brug af diverse ting, og så en gang imellem referere til annoncer og affiliate programmer, som kan skaffe indtjening. Facebooksites giver god reklame til websites, så hvis man i forvejen har en website eller blog, kan det også anbefales at bruge Facebook til at brande sin side.

Vil du vide mere om at tjene penge på Facebook kan du tjekke vores indlæg om: Facebook sites.

Anmeldelser af en række produkter kan også benyttes til affiliate marketing. Måden går simpelthen ud på at teste et antal produkter indenfor annoncekategorien som man markedsfører. Dette kan gøres på en side man designer specifikt til det, eller på andres forum eller blogs. Denne type affiliate marketing, rammer oftest den slags forbrugere, som i forvejen leder efter produktet man annoncerer, eller blot vil høre om andres erfaringer med dette.

Tracking – Effektivisering af siden

Efter at siden er kommet op og køre er det vigtigt at gøre den så effektiv som muligt. Dette betyder altså at man skal sørge for at få så mange som muligt til at komme ind på sit site, klikke på annoncerne og købe eller ‘subscribe’ til de produkter du promoverer. Dette kaldes at tracke, og er muligt ved hjælp af flere forskellige programmer.

Programmerne som også hos nogle affiliatenetværk er indbygget, undersøger hvor mange der går ind på din side, hvor lang tid de befinder sig på den, hvad de bruger tiden på, hvor mange der klikker på annoncerne osv. Disse systemer hjælper dig altså til at finde ud af hvordan siden skal designes og hvilket indhold der skal være på den, ved at vise dig hvad der virker bedst. Moneymarket.dk anbefaler kraftigt at benytte sig af disse programmer, da det er altafgørende for din side.

Moneymarket.dk håber at du har nydt læsningen, og ikke mindst lært at tjene penge online, med affiliate marketing.

Vil du lære andre måder at tjene penge på nettet, kan du se på vores andre guides:

Scroll to Top